Mørbradgryde er en gammeldags familie klassiker

Mørbradgryde er en familie favorit i mange danske hjem. Mørbradgryde samler hele familien om bordet, og alle kan være med, når der serveres cocktailpølser, bacon og fløde i fad. I gamle dage var det en ret, der blev sat på bordet, når man skulle gøre lidt ekstra ud af madlavningen. Selvom mørbrad er utrolig lækkert og mørt, så var det en udskæring, som særligt var attraktiv dengang, fordi den var billig hos slagteren. Trods den billige pris smager mørbrad himmelsk og særligt i fad med andre lækre råvarer. I dag er det stadig en god gammeldags klassiker, som bringer lidt 70’er nostalgi ind i hjemmet lørdag aften.

Selvom det stadig er en klassiker for mange, så er det en ret, som der burde laves noget mere. For når det kommer til mørbradgryde, så er det kun fantasien, der sætter grænser. Så længe man har grundprincipperne i retten på plads, så er det en nem og enkel ret, som hurtigt kan laves.

Tilbehør til klassisk mørbradgryde

Når man skal lave mørbradgryde, er der i virkeligheden ikke særligt mange ingredienser indblandet. De fleste foretrækker at lave mørbradgryde i fad, som skal i ovnen. Start med at brune mørbraden af på panden, og kom den derefter i fad med fløde, paprika, løg, bacon og cocktailpølser. Der findes mange gode opskrifter på den klassiske mørbradgyde på nettet, som er til stor inspiration og god som guideline i køkkenet.

Mørbradgryde serveres typisk med kartoffelmos eller ris. Mørbradgryde er en lidt tung ret, så man skal sørge for at være sulten, når man laver mørbrad i fad. Mange laver også retten i en stegeso. På denne måde får man alt smagen fra kødet til at blive i retten. Som sagt er denne mormor-ret en sand gammeldags klassiker, som har gods i sig. Derfor er der efterhånden kommet mange nemme, sunde og alternative opskrifter på klassikeren. Her er det kun fantasien, som sætter grænserne, og der er frit spil til at eksperimentere i køkkenet.

Opskriften på verdens bedste mørbradgryde

Om du har fundet opskriften på verdens bedste mørbradgryde, er selvfølgelig individuelt alt afhængig af smag og traditioner. Nogen kan bedste lide hvis den er helt klassisk, som de altid har fået den, mens andre har fundet favoritten ved at have eksperimenteret lidt. Et hit blandt mange er den italienske udgave af mørbradgryde. Italiensk mørbradgryde er tilsmagt med balsamico og oregano og retten serveres med pasta. Hvis man ønsker en nem og sund udgave af mørbradgryde, kan man lave den med rodfrugter, perlespelt eller bulgur som tilbehør. Det fantastiske med mørbradgryde er, at man kan gøre hvad man vil. Hovedingredienserne paprika, fløde, bacon, cocktailpølser og champignon skal bare som minimum være med. Søg dig til inspiration på nettet som bugner med opskrifter og inspiration.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *