Vær med

Har I som privat virksomhed eller offentlig organisation lyst til at arbejde med innovation og skabe nye løsninger? Er du selv ung med et handicap? Læs her hvordan I kan være med.

Hvordan kan man være med?

Vi tror på, at unge med handicap og fagfolk fra erhvervslivet eller det offentlige hver især kan bidrage med vigtige perspektiver, som beriger innovationsprocessen. Derfor sammensætter vi tværgående teams, som skal samskabe nye produkter eller services.

Udgangspunktet for arbejdet er 20 konkrete udfordringer fra de unges egen hverdag. Vi danner en række teams, som hver især fokuserer på at skabe løsninger til én af udfordringerne. De første teams har begyndt arbejdet med at udvikle innovative løsninger. I første omgang handler det om udfordringer relateret til det at have usynlige handicap, at handle ind, når man har et læse- eller synshandicap og at komme på toilettet uden for sit hjem, hvis man f.eks. sidder i kørestol.

Vi starter løbende flere teams op, så man kan stadig nå at være med. Et team i Velfærdsfabrikken består af:

Unge med handicap, som kender udfordringen

+

Én eller flere private virksomheder eller offentlige organisationer

Målet er i løbet af ca. otte møder at skabe prototyper på produkter eller services, som er så kvalificerede, at den medvirkende virksomhed eller offentlige organisation efterfølgende kan realisere dem. Forløbet faciliteres af Teknologisk Institut og Sammenslutningen af Unge Med Handicap, og det er gratis at medvirke.

Privat virksomhed eller offentlig organisation?

Det er ingen forudsætning, at man har kendskab til handicapområdet. Det vigtigste er, at I har tid og lyst til at engagere jer i udfordringen. Som privat eller offentlig virksomhed får I mulighed for at tage de idéer eller prototyper på løsninger, som I udvikler i teamet, med tilbage til jeres organisation. Her kan I vælge at gå videre med at realisere dem, efter forløbet i teamet er ovre. Deltagelse i et team er jeres mulighed for at få værdifuld viden fra unge med handicap selv, så de prototyper, I udvikler, løbende kvalificeres sammen med dem, som i sidste ende skal få glæde af løsningerne.

Vi danner teams med udgangspunkt i de 20 udfordringer, som unge med handicap selv har identificeret. Læs om dem under Udfordringer her på hjemmesiden. Hvis I er interesserede i at arbejde med en af udfordringerne eller høre mere om forløbet i teamet, så kontakt Rasmus eller Ana – se kontaktoplysningerne nederst på siden.

Ung med et handicap?

Hvis du er ung med et handicap, har du sikkert nogle udfordringer i din dagligdag i kraft din funktionsnedsættelse. I Velfærdsfabrikken ser vi dit kendskab til udfordringerne som en afgørende ressource! Du er nemlig ekspert i dit eget liv, og din viden om dine udfordringer kan omsættes til gode idéer til nye måder at overkomme udfordringerne på. Det gælder uanset om din funktionsnedsættelse er af fysisk eller psykisk karakter, eller om dit handicap er synligt eller usynligt. Deltagelse i et team er din mulighed for at være med til at udvikle nye løsninger på din egen og andres udfordringer. Du møder fagfolk fra det private eller det offentlige, og du bliver medudvikler på lige fod med dem.

Hvis du kan genkende en af de 20 udfordringer fra dit eget liv, har du mulighed for at komme med i et team. Læs om dem under Udfordringer her på hjemmesiden. Kontakt Rasmus eller Ana for at høre mere – se kontaktoplysningerne nederst på siden.

kom MED i et team